2013. október 1., kedd

29. Diós szelet

DIÓS SZELET



Hozzávalók a tésztához:

  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg liszt, 1 kávéskanál sütőpor
  • 10 dkg darált dió
  • 3 evőkanál forró víz
  • 3 evőkanál olaj

A tojások fehérjét habbá verjük. A tojások sárgáját cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a forró vizet, olajat, majd a lisztet, diót és felvert habot. 20x35 cm-es tepsibe sütjük 180°-on. Ha kihűlt, elvágjuk.
Hozzávalók a krémhez:

  • 3 dl tej
  • 6 evőkanál liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg darált dió

A tejet a liszttel sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejes masszát és a diót. Megtöltjük a piskótát, melynek tetejére olvasztott csokit teszünk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése