DIÓS SZELET
Hozzávalók a
tésztához:
- 6 tojás
- 20 dkg cukor
- 15 dkg liszt, 1 kávéskanál sütőpor
- 10 dkg darált dió
- 3 evőkanál forró víz
- 3 evőkanál olaj
A tojások fehérjét habbá verjük. A
tojások sárgáját cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a forró vizet, olajat, majd a
lisztet, diót és felvert habot. 20x35 cm-es tepsibe sütjük 180°-on. Ha kihűlt,
elvágjuk.
Hozzávalók a krémhez:
- 3 dl tej
- 6 evőkanál liszt
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 20 dkg darált dió
A tejet a liszttel sűrűre főzzük,
kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejes masszát
és a diót. Megtöltjük a piskótát, melynek tetejére olvasztott csokit teszünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése