KAKAÓS KALÁCS
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 3 evőkanál porcukor
- 1 dl étolaj
- 5 dkg élesztő
- 4 dl tej
- 25 db édesítőpötty
Az élesztőt felfuttatjuk egy kis
tejben. A kakaóport elkeverjük egy kis tejben. A hozzávalókat összegyúrjuk,
elfelezzük a tésztát, és az egyik felébe tesszük a kakaós tejet. A fehér és
barna tésztát is kisodorjuk ugyanakkora méretre, és egymásra helyezzük őket
(alul a fehér, rajta a barna). Felcsavarjuk, és tepsibe tesszük,
és 20 percig kelni hagyjuk. (Kisebb méretű tepsibe rakjuk – akkorába, amekkora a
tészta - így a kelésnél jobban megdagad.) Majd tojással megkenjük és HIDEG sütőben kezdjük
sütni, 25-30 percig.
!!! Nagyon finom, könnyű tészta, és sokáig puha, ehető – persze, ha marad belőle!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése