2013. október 4., péntek

59. Kakaós kalács

KAKAÓS KALÁCS



Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 dl étolaj
  • 5 dkg élesztő
  • 4 dl tej
  • 25 db édesítőpötty

Az élesztőt felfuttatjuk egy kis tejben. A kakaóport elkeverjük egy kis tejben. A hozzávalókat összegyúrjuk, elfelezzük a tésztát, és az egyik felébe tesszük a kakaós tejet. A fehér és barna tésztát is kisodorjuk ugyanakkora méretre, és egymásra helyezzük őket (alul a fehér, rajta a barna). Felcsavarjuk, és tepsibe  tesszük, és 20 percig kelni hagyjuk. (Kisebb méretű tepsibe rakjuk – akkorába, amekkora a tészta - így a kelésnél jobban megdagad.) Majd tojással megkenjük és HIDEG sütőben kezdjük sütni, 25-30 percig.

!!! Nagyon finom, könnyű tészta, és sokáig puha, ehető – persze, ha marad belőle! 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése