ZONGORABILLENTYŰ
Hozzávalók:
- 21 dkg cukor
- 21 dkg dió
- 1 egész tojás
- 1 tojás sárgája
- 1 citrom héja, citromlé
- Zsemlemorzsa
A hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk annyi morzsával,
amennyit felvesz. 2-3 mm
vastagságúra kinyújtjuk, és megkenjük:
- 1 tojás fehérjéből
- 15 dkg porcukorból
kikevert masszával.
Felszeleteljük a tésztát, kb. 1 cm széles, 3-4 cm hosszú rudakra. Rövid
ideig, alacsony hőfokon sütjük.
!!! A
sütésnél (ami csak pár perc), majdnem hogy csak szárítani kell! Én általában
dupla adagból készítem, de így is pillanatok alatt elfogy! Nagymamám receptje,
nagyon finom, tömény diós!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése