2013. október 12., szombat

81. Zongorabillentyű

ZONGORABILLENTYŰ



Hozzávalók:

  • 21 dkg cukor
  • 21 dkg dió
  • 1 egész tojás
  • 1 tojás sárgája
  • 1 citrom héja, citromlé
  • Zsemlemorzsa

A hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk annyi morzsával, amennyit felvesz. 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk, és megkenjük:

  • 1 tojás fehérjéből
  • 15 dkg porcukorból

kikevert masszával.

Felszeleteljük a tésztát, kb. 1 cm széles, 3-4 cm hosszú rudakra. Rövid ideig, alacsony hőfokon sütjük.

!!! A sütésnél (ami csak pár perc), majdnem hogy csak szárítani kell! Én általában dupla adagból készítem, de így is pillanatok alatt elfogy! Nagymamám receptje, nagyon finom, tömény diós! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése