2013. október 1., kedd

32. Csokis, vaníliás, puncsos szelet

CSOKIS, VANÍLIÁS, PUNCSOS, LEKVÁROS SZELET



Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 6 dkg zsír
  • 16 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál olvasztott méz, tejföl

 A hozzávalókat összegyúrjuk annyi tejföllel, amennyit felvesz. 4 lapot sütünk.
Hozzávalók a krémhez:

  • 0,5 l tej
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 5 púpos evőkanál liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 2 kanál kakaó

A tejből, lisztből, kristálycukorból sűrű krémet főzünk, kihűtjük. A vajat, porcukrot habosra keverjük, és hozzáadjuk a kihűlt masszát. Kétfelé vesszük. Egyik felébe kakaót teszünk, a másikba 2 csomag vaníliás cukrot. Megtöltjük a süteményt a következőképpen: lap --> kakaós krém --> lap --> lekvár --> lap --> vaníliás krém --> lap --> máz.
Hozzávalók a mázhoz:

  • 18 dkg vaj
  • 18 dkg porcukor
  • 2 evőkanál tej, 
  • 1 csomag puncs ízű ’Gála’, főzés nélküli pudingpor

A hozzávalókat gőz fölött sűrűsödésig keverjük, majd melegen a tésztára simítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése