CSOKIS, VANÍLIÁS, PUNCSOS, LEKVÁROS SZELET
Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna
- 6 dkg zsír
- 16 dkg porcukor
- 2 tojás
- 4 evőkanál olvasztott méz, tejföl
A hozzávalókat összegyúrjuk annyi tejföllel, amennyit
felvesz. 4 lapot sütünk.
Hozzávalók a krémhez:
- 0,5 l tej
- 1 evőkanál kristálycukor
- 5 púpos evőkanál liszt
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 2 kanál kakaó
A tejből, lisztből, kristálycukorból
sűrű krémet főzünk, kihűtjük. A vajat, porcukrot habosra keverjük, és
hozzáadjuk a kihűlt masszát. Kétfelé vesszük. Egyik felébe kakaót teszünk, a
másikba 2 csomag vaníliás cukrot. Megtöltjük a süteményt a következőképpen: lap --> kakaós
krém --> lap --> lekvár --> lap --> vaníliás
krém --> lap -->
máz.
Hozzávalók a mázhoz:
- 18 dkg vaj
- 18 dkg porcukor
- 2 evőkanál tej,
- 1 csomag puncs ízű ’Gála’, főzés nélküli pudingpor
A hozzávalókat gőz fölött sűrűsödésig keverjük, majd melegen
a tésztára simítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése