2013. október 3., csütörtök

45. Mézes diós

MÉZES DIÓS



Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg liszt, 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg darált dió
  • 25 dkg porcukor
  • 3 evőkanál olvasztott méz
  • 4 egész tojás
  • 10 dkg vaj

A hozzávalókat egy tálba tesszük, összegyúrjuk, majd 4 egyenlő részre osszuk. Kinyújtjuk, gáztepsi hátlapján 4 lapot sütünk.
Hozzávalók a krémhez:

  • 6 dl tej
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • Rum/rumaroma

A tejet és lisztet sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt masszát, a diót, rumot. Ezzel a krémmel kenjük meg a lapokat.

A tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk. Amíg még nem dermed meg a csoki, durvára vágott diót szórhatunk rá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése