NARANCSOS MÁKTORTA
Hozzávalók a
tésztához:
- 4 tojás
- 16 dkg cukor
- 4 dkg liszt
- 12 dkg darált mák
A tojások fehérjét habbá verjük a
cukorral. A tojások sárgáját óvatosan belekeverjük, és ezután a mákos lisztet
is hozzákeverjük. Egy kisebb (22 cm átmérőjű) tortaformát kivajazunk, lisztezünk, beleöntjük a masszát és
előmelegített sütőben 180°-on
megsütjük. Ha kihűlt, 2-szer elvágjuk.
Hozzávalók a krémhez:
- 4 dl narancslé
- 2 db narancs
- 8-10 kanál cukor (ízlés szerint)
- 2 csomag tejszín ízű pudingpor
- 3 dl Hulala tejszín
A narancsot meghámozzuk, karikára
vágjuk. Majd a lehető legkisebb darabokra aprítjuk. Amennyire lehet, a hártyát
is leszedjük. A pudingporokat keményre főzzük a narancslével és a
narancsdarabokat is beletesszük. Tűzről levéve (még forrón), azonnal megkenjük vele a
lapokat – az alsót és a másodikat. A tejszínt felverjük, és mind a két
narancsos krémre kenjük (megvárjuk, míg azok kihűlnek, megdermednek). Bevonjuk a 3. lappal, melynek tetejére olvasztott
csokoládét teszünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése