2013. október 11., péntek

80. Narancsos máktorta

NARANCSOS MÁKTORTA



Hozzávalók a tésztához:

  • 4 tojás
  • 16 dkg cukor
  • 4 dkg liszt
  • 12 dkg darált mák

A tojások fehérjét habbá verjük a cukorral. A tojások sárgáját óvatosan belekeverjük, és ezután a mákos lisztet is hozzákeverjük. Egy kisebb (22 cm átmérőjű) tortaformát kivajazunk, lisztezünk, beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben 180°-on megsütjük. Ha kihűlt, 2-szer elvágjuk.
Hozzávalók a krémhez:

  • 4 dl narancslé
  • 2 db narancs
  • 8-10 kanál cukor (ízlés szerint)
  • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 3 dl Hulala tejszín

A narancsot meghámozzuk, karikára vágjuk. Majd a lehető legkisebb darabokra aprítjuk. Amennyire lehet, a hártyát is leszedjük. A pudingporokat keményre főzzük a narancslével és a narancsdarabokat is beletesszük. Tűzről levéve (még forrón), azonnal megkenjük vele a lapokat – az alsót és a másodikat. A tejszínt felverjük, és mind a két narancsos krémre kenjük (megvárjuk, míg azok kihűlnek, megdermednek). Bevonjuk a 3. lappal, melynek tetejére olvasztott csokoládét teszünk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése