NARANCSKRÉMES CSÍKOS PISKÓTA
Hozzávalók a tésztához:
- 6 tojás
- 30 dkg cukor
- 1,5 dl langyos víz
- 1,5 dl langyos olaj
- 37 dkg liszt, 1 sütőpor
- 2 púpos evőkanál kakaópor
A tojások fehérjét kemény habbá
verjük. A sárgáját a cukorral kikeverjük, majd óvatosan, lassan csurgatva
(folyamatos keverés mellett) hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd a lisztet.
Belekeverjük a fehérjehabot, és ezután kettéosszuk a masszát. Az egyikbe
keverjük a kakaóport. Kivajazott, lisztezett nagyobb tepsibe adagoljuk a
masszát következőképpen: a tepsi közepébe egy kanál barna massza, egy kanál
fehér massza, rá egy barna, egy fehér, így tovább, míg el nem fogy. Lassú
tűznél sütjük (tűpróba). Ha kihűlt, kettévágjuk.
Hozzávalók a krémhez:
- 3,5 dl narancslé, 5-6 kanál cukor
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 narancs
A narancsléből, pudingporból,
cukorból sűrű krémet főzünk. Kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, és
hozzáadjuk a narancskrémet is. A narancsot pici kockára vágjuk s azt is beletesszük.
Ezzel töltjük a piskótát, melynek tetejére olvasztott csokoládé kerül. (10-15 dkg csokoládét gőz fölött felolvasztunk, majd 1 evőkanál olajat keverünk hozzá.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése