2013. október 2., szerda

33. Narancskrémes csíkos piskóta

NARANCSKRÉMES CSÍKOS PISKÓTA



Hozzávalók a tésztához:

  • 6 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 1,5 dl langyos víz
  • 1,5 dl langyos olaj
  • 37 dkg liszt, 1 sütőpor
  • 2 púpos evőkanál kakaópor

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral kikeverjük, majd óvatosan, lassan csurgatva (folyamatos keverés mellett) hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd a lisztet. Belekeverjük a fehérjehabot, és ezután kettéosszuk a masszát. Az egyikbe keverjük a kakaóport. Kivajazott, lisztezett nagyobb tepsibe adagoljuk a masszát következőképpen: a tepsi közepébe egy kanál barna massza, egy kanál fehér massza, rá egy barna, egy fehér, így tovább, míg el nem fogy. Lassú tűznél sütjük (tűpróba). Ha kihűlt, kettévágjuk.
Hozzávalók a krémhez:

  • 3,5 dl narancslé, 5-6 kanál cukor
  • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 narancs

A narancsléből, pudingporból, cukorból sűrű krémet főzünk. Kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a narancskrémet is. A narancsot pici kockára vágjuk s azt is beletesszük. Ezzel töltjük a piskótát, melynek tetejére olvasztott csokoládé kerül. (10-15 dkg csokoládét gőz fölött felolvasztunk, majd 1 evőkanál olajat keverünk hozzá.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése