2013. október 9., szerda

74. Dobos szelet

DOBOS SZELET



Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg liszt, fél sütőpor
  • 3 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 dl tej

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, sütőport, majd a tejjel és tojással összegyúrjuk. 6 cipóra osszuk és gáztepsi nagyságúra nyújtjuk, 6 lapot sütünk.
Hozzávalók a krémhez:

  • 7,5 dl tej
  • 35 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 3 kávéskanál kakaó
  • 25 dkg vaj

A tejből, lisztből, kakaóból sűrű masszát főzünk, kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a kihűlt masszát. Ezzel kenjük meg a lapokat. A tetejére csokoládét olvasztunk (15 dkg).

!!! Nagyon-nagyon finom! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése