2013. október 3., csütörtök

41. Habos rácsos linzer

HABOS RÁCSOS LINZER



Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg liszt, 1 sütőpor
  • 25 dkg vaj
  • 5 tojás sárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 1 kis doboz kefír

A hozzávalók összegyúrjuk, 2 részre osszuk, 2/3 arányban. A nagyobbik cipót kinyújtjuk gáztepsi nagyságúra. A kivajazott, lisztezett tepsibe helyezzük a tésztát.

Megkenjük baracklekvárral.
Hozzávalók a habhoz:

  • 5 tojás fehérje
  • 20 dkg cukor

A tojást és a cukrot habbá verjük, és a lekvárra simítjuk. A kisebbik cipóból kis szeleteket vágunk, rudakká sodorjuk és rácsosan a habra tesszük. Ezután 200 °C-ra előmelegítjük a sütőt, majd 160 °C-on kb. 25-30 percig sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése