HABOS RÁCSOS LINZER
Hozzávalók a
tésztához:
- 50 dkg liszt, 1 sütőpor
- 25 dkg vaj
- 5 tojás sárgája
- 15 dkg porcukor
- 1 kis doboz kefír
A hozzávalók összegyúrjuk, 2 részre
osszuk, 2/3 arányban. A nagyobbik cipót kinyújtjuk gáztepsi nagyságúra. A
kivajazott, lisztezett tepsibe helyezzük a tésztát.
Megkenjük baracklekvárral.
Hozzávalók a habhoz:
- 5 tojás fehérje
- 20 dkg cukor
A tojást és a cukrot habbá verjük,
és a lekvárra simítjuk. A kisebbik cipóból kis szeleteket vágunk, rudakká
sodorjuk és rácsosan a habra tesszük. Ezután 200 °C-ra
előmelegítjük a sütőt, majd 160 °C-on
kb. 25-30 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése