2013. október 4., péntek

57. Méteres kalács

MÉTERES KALÁCS



Hozzávalók a tésztához:

  • 4 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1,5 dl olaj, 
  • 1,5 dl meleg víz
  • 25 dkg liszt, sütőpor, 3 evőkanál kakaó

A tojások fehérjét habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a meleg vizet, majd a sütőporos lisztet. Ezt a masszát elfelezzük és egyik felébe tesszük a kakaót. Sütünk egy őzgerinc barna, és egy őzgerinc sárga piskótát. Kihűtjük, majd a bordák mentén felszeleteljük.

Hozzávalók a krémhez:

  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag epres pudingpor
  • 4 dl tej

4 dl tejjel kemény krémmé főzzük az epres pudingot, kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a kihűlt pudingot is. Egy szelet sárga tésztát megkenjük a krémmel--> mellé barna tészta, megkenjük krémmel, sárga tészta… így tovább.
Hozzávalók a csokimázhoz:

  • 3 evőkanál kakaó, 20 dkg porcukor
  • 2-3 evőkanál forró víz, fél evőkanál vaj
  • VAGY 20 dkg csokoládét olvasztunk fel

A hozzávalókat simára keverjük, majd bevonjuk vele a sütit. FERDÉN SZELETELJÜK!!! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése