MÉTERES KALÁCS
Hozzávalók a tésztához:
- 4 tojás
- 25 dkg cukor
- 1,5 dl olaj,
- 1,5 dl meleg víz
- 25 dkg liszt, sütőpor, 3 evőkanál kakaó
A tojások fehérjét habbá verjük. A
tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a
meleg vizet, majd a sütőporos lisztet. Ezt a masszát elfelezzük és egyik felébe
tesszük a kakaót. Sütünk egy őzgerinc barna, és egy őzgerinc sárga piskótát.
Kihűtjük, majd a bordák mentén felszeleteljük.
Hozzávalók a krémhez:
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag epres pudingpor
- 4 dl tej
4 dl tejjel kemény krémmé
főzzük az epres pudingot, kihűtjük. A vajat a
porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a kihűlt pudingot is. Egy szelet sárga tésztát megkenjük a krémmel--> mellé barna tészta, megkenjük krémmel, sárga tészta… így tovább.
Hozzávalók a csokimázhoz:
- 3 evőkanál kakaó, 20 dkg porcukor
- 2-3 evőkanál forró víz, fél evőkanál vaj
- VAGY 20 dkg csokoládét olvasztunk fel
A hozzávalókat simára keverjük, majd bevonjuk vele a sütit.
FERDÉN SZELETELJÜK!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése