2013. október 7., hétfő

70. Isler

ISLER FÁNK



Hozzávalók a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg dió
  • 23 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • pár csepp citromlé

A hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk és szaggatjuk. Előmelegített sütőben, 180°-on 7-8 percig sütjük.
Hozzávalók a krémhez:

  • 3 tojás sárgája
  • 15 dkg kristálycukor
  • 3 evőkanál tej
  • 1 evőkanál kakaó
  • 20 dkg vaj

A tojások sárgáját, a cukrot, kakaót és tejet sűrűre* főzzük, kihűtjük. Mikor már kihűlt hozzákeverjük a vajat. Ezt a krémet töltjük 2 korong közé, illetve az oldalát is ezzel kenjük meg, majd darált dióba forgatjuk a szélét. A tetejét olvasztott csokival vonjuk be.

* A krém főzésénél nem főzzük nagyon keményre. A hűtési időben pedig néha kevergessük meg, hogy ne szilárduljon meg nagyon.

!!! Én dupla adagból szoktam elkészíteni. (a szimplából kb. 23-25 db süti van)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése