ISLER FÁNK
Hozzávalók a
tésztához:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg dió
- 23 dkg vaj
- 8 dkg porcukor
- pár csepp citromlé
A hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk és szaggatjuk. Előmelegített sütőben, 180°-on 7-8 percig sütjük.
Hozzávalók a krémhez:
- 3 tojás sárgája
- 15 dkg kristálycukor
- 3 evőkanál tej
- 1 evőkanál kakaó
- 20 dkg vaj
A tojások sárgáját, a cukrot,
kakaót és tejet sűrűre* főzzük, kihűtjük. Mikor már kihűlt hozzákeverjük a
vajat. Ezt a krémet töltjük 2 korong közé, illetve az oldalát is ezzel kenjük
meg, majd darált dióba forgatjuk a szélét. A tetejét olvasztott csokival vonjuk
be.
* A krém főzésénél nem főzzük nagyon keményre. A hűtési időben pedig néha kevergessük meg, hogy ne szilárduljon meg nagyon.
* A krém főzésénél nem főzzük nagyon keményre. A hűtési időben pedig néha kevergessük meg, hogy ne szilárduljon meg nagyon.
!!! Én dupla adagból szoktam elkészíteni. (a szimplából kb. 23-25 db süti van)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése