2013. október 3., csütörtök

54. Narancsos szelet

NARANCSOS SZELET



Hozzávalók a tésztához:

  • 6 tojás
  • 18 dkg cukor, 1 vaníliás cukor
  • 20 dkg liszt, fél csomag sütőpor
  • 2 evőkanál narancslé

A tojásokat válasszuk szét. A tojások sárgáját verjük habosra a vaníliás cukorral, a tojások fehérjét pedig a kristálycukorral. Majd ezeket vegyítsük össze, adjuk hozzá a lisztet és a narancslevet. 20x35 cm-es tepsiben sütjük, kihűtjük, s kettévágjuk.
Hozzávalók a krémhez:

  • 3,5 dl narancslé
  • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 narancs

A narancsléből és pudingporokból sűrű krémet főzünk, kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingkrémet. A piskóta alsó felét megkenjük lekvárral (narancs, de tökéletesen helyettesíthető baracklekvárral is), majd rákenjük a narancsos krémet. Ezután meghámozzuk a narancsot, leszedjük a belső hártyás „héját” is, apró kockákra vágjuk, és a krémre helyezzük szép sorban. Ezután rátesszük a felső piskótát, olvasztott csokival leöntjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése