NARANCSOS SZELET
Hozzávalók a tésztához:
- 6 tojás
- 18 dkg cukor, 1 vaníliás cukor
- 20 dkg liszt, fél csomag sütőpor
- 2 evőkanál narancslé
A tojásokat válasszuk szét. A
tojások sárgáját verjük habosra a vaníliás cukorral, a tojások fehérjét pedig a
kristálycukorral. Majd ezeket vegyítsük össze, adjuk hozzá a lisztet és a
narancslevet. 20x35 cm-es tepsiben sütjük, kihűtjük, s kettévágjuk.
Hozzávalók a krémhez:
- 3,5 dl narancslé
- 2 csomag tejszín ízű pudingpor
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 narancs
A narancsléből és pudingporokból
sűrű krémet főzünk, kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd
hozzáadjuk a kihűlt pudingkrémet. A piskóta alsó felét megkenjük lekvárral
(narancs, de tökéletesen helyettesíthető baracklekvárral is), majd rákenjük a
narancsos krémet. Ezután meghámozzuk a narancsot, leszedjük a belső hártyás
„héját” is, apró kockákra vágjuk, és a krémre helyezzük szép sorban. Ezután
rátesszük a felső piskótát, olvasztott csokival leöntjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése