GESZTENYETORTA
Hozzávalók a tésztához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt, sütőpor
- 2 púpozott evőkanál kakaópor
A tojások fehérjét kemény habbá
verjük. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, majd a fehérje habhoz adjuk.
Főzőkanállal óvatosan hozzákeverjük a kakaós lisztet. Vajazott, lisztezett
tortaformában sütjük 180°-on
20-25 percig. Ha kihűlt, 3 lapra vágjuk.
Hozzávalók a krémhez:
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- 4 dl tej, 2 evőkanál kristálycukor
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 1-1 evőkanál tejszín és rum !!!
- 1 csomag gesztenyemassza
A pudingporból, kristálycukorból és
tejből sűrű krémet főzünk, kihűtjük. Közben a vajat a porcukorral habosra
keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingkrémet és a gesztenyemasszát. Ezzel
megkenjük a tortát, az oldalát is. A torta tetejét olvasztott csokival vonjuk
be.
!!! A rumot lehet helyettesíteni aromával. Illetve
elhagyható a tejszín is, és a rum is…
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése