2013. október 10., csütörtök

76. Gesztenyetorta

GESZTENYETORTA



Hozzávalók a tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt, sütőpor
  • 2 púpozott evőkanál kakaópor

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, majd a fehérje habhoz adjuk. Főzőkanállal óvatosan hozzákeverjük a kakaós lisztet. Vajazott, lisztezett tortaformában sütjük 180°-on 20-25 percig. Ha kihűlt, 3 lapra vágjuk.
Hozzávalók a krémhez:

  • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 4 dl tej, 2 evőkanál kristálycukor
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 1-1 evőkanál tejszín és rum !!!
  • 1 csomag gesztenyemassza

A pudingporból, kristálycukorból és tejből sűrű krémet főzünk, kihűtjük. Közben a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingkrémet és a gesztenyemasszát. Ezzel megkenjük a tortát, az oldalát is. A torta tetejét olvasztott csokival vonjuk be.

!!! A rumot lehet helyettesíteni aromával. Illetve elhagyható a tejszín is, és a rum is…


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése