PÁRIZSI KOCKA
Hozzávalók a tésztához:
- 15+15+15 dkg vaj
- 15+15+15 dkg cukor
- 3+3+3 tojás
- 15+15+15 dkg liszt
- 1+1 evőkanál kakaó
3 piskótát sütünk. 2 kakaósat, 1
sárgát. A vajat a cukorral kikeverjük, és egyesével hozzáadjuk az egész
tojásokat, majd a lisztet ( barna piskótához pedig a kakaót is). Gáztepsiben
(30x40 cm) sütjük.
Hozzávalók a krémhez:
- 1 dl tej
- 15 dkg cukor
- 10 dkg kakaópor
- 10 dkg vaj
A tejet, a cukrot és a kakaóport
sűrűre főzzük, kihűtjük, majd hozzákeverjük a vajat. Ezzel a krémmel megtöltjük
a piskótát (barna, sárga, barna). Ezután csíkokra vágjuk a süteményt.
Felolvasztunk kb. 20 dkg csokoládét és a hosszú téglalap szeleteknek bevonjuk a
tetejét és mindkét oldalát. Miután megdermedt rajta a csoki, felszeleteljük
kisebb kockákra vagy csíkokra.
!!! A barna piskóta helyett egyszer zöld piskótát
készítettem, ezt ugyanúgy kell, mint a sárgát, + mandulaaroma. Látványos és
finom is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése