2013. október 3., csütörtök

48. Párizsi kocka

PÁRIZSI KOCKA



Hozzávalók a tésztához:

  • 15+15+15 dkg vaj
  • 15+15+15 dkg cukor
  • 3+3+3 tojás
  • 15+15+15 dkg liszt
  • 1+1 evőkanál kakaó

3 piskótát sütünk. 2 kakaósat, 1 sárgát. A vajat a cukorral kikeverjük, és egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat, majd a lisztet ( barna piskótához pedig a kakaót is). Gáztepsiben (30x40 cm) sütjük.
Hozzávalók a krémhez:

  • 1 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg kakaópor
  • 10 dkg vaj

A tejet, a cukrot és a kakaóport sűrűre főzzük, kihűtjük, majd hozzákeverjük a vajat. Ezzel a krémmel megtöltjük a piskótát (barna, sárga, barna). Ezután csíkokra vágjuk a süteményt. Felolvasztunk kb. 20 dkg csokoládét és a hosszú téglalap szeleteknek bevonjuk a tetejét és mindkét oldalát. Miután megdermedt rajta a csoki, felszeleteljük kisebb kockákra vagy csíkokra.

!!! A barna piskóta helyett egyszer zöld piskótát készítettem, ezt ugyanúgy kell, mint a sárgát, + mandulaaroma. Látványos és finom is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése