2013. október 11., péntek

79. Csokis, diós torta

CSOKIS, DIÓS TORTA



Hozzávalók a tésztához:

  • 7 tojás
  • 14 dkg cukor 14 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 16 dkg darált dió

Tojásfehérjéből és a cukor feléből kemény habot verünk. A tojások sárgáját a maradék cukorral és 3 evőkanál forró vízzel felverjük. A két tojáshabot összevegyítjük, s hozzákeverjük a kakaót, lisztet és diót. A tortaformát (25 cm átmérőjű) vajazzuk, lisztezzük, beleöntjük a masszát és 170°-on kb. 25 percig sütjük. Ha kihűlt 3 lapra vágjuk.
Hozzávalók a krémhez:

  • 3 dl tej
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag vanília puding
  • 25 dkg vaj
  • 5 dkg darált dió
  • 2 dl tejszín

Tejből, cukorból és pudingporból krémet főzünk. Ha kihűlt, hozzákeverjük a vajat és a diót. A tejszínt kemény habbá verjük. Az első tésztalapot kenjük meg a diós krém ¾-vel, helyezzük rá a második lapot, erre kenjük a tejszínhabot, rakjuk rá az utolsó lapot. A torta oldalát kenjük be a maradék diós krémmel. 10 dkg olvasztott csokival vonjuk be a tortát. Pirított mandulaszeletekkel díszíthetjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése