CSOKIS, DIÓS TORTA
Hozzávalók a tésztához:
- 7 tojás
- 14 dkg cukor 14 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- 16 dkg darált dió
Tojásfehérjéből és a cukor feléből
kemény habot verünk. A tojások sárgáját a maradék cukorral és 3 evőkanál forró
vízzel felverjük. A két tojáshabot összevegyítjük, s hozzákeverjük a kakaót,
lisztet és diót. A tortaformát (25 cm átmérőjű) vajazzuk, lisztezzük, beleöntjük a masszát és
170°-on kb. 25
percig sütjük. Ha kihűlt 3 lapra vágjuk.
Hozzávalók a krémhez:
- 3 dl tej
- 8 dkg cukor
- 1 csomag vanília puding
- 25 dkg vaj
- 5 dkg darált dió
- 2 dl tejszín
Tejből, cukorból és pudingporból
krémet főzünk. Ha kihűlt, hozzákeverjük a vajat és a diót. A tejszínt kemény
habbá verjük. Az első tésztalapot kenjük meg a diós krém ¾-vel, helyezzük rá a
második lapot, erre kenjük a tejszínhabot, rakjuk rá az utolsó lapot. A torta
oldalát kenjük be a maradék diós krémmel. 10 dkg olvasztott csokival vonjuk be a
tortát. Pirított mandulaszeletekkel díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése