ŐZGERINC
Hozzávalók:
- 5 tojás fehérje
- 10 dkg cukor
- 5 dkg rétesliszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 5 dkg darált dió
- 5 dkg apróra vágott dió
- 5 dkg apróra vágott csokoládé
- 5 dkg apróra vágott aszalt gyümölcs (pl. sárgabarack)
A tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk
a cukrot, a szódabikarbónás, darált diós lisztet. Majd az apróra vágott diót,
csokoládét, aszalt gyümölcsöt. Papírral kibélelt őzgerincben sütjük 18-20
percig, kiborítjuk, kihűtjük. Olvasztott csokival bevonjuk.
!!! A
fánkból megmaradt tojásfehérjét használtam fel. Így az nem ment kárba, és
nagyon finom is ez az őzgerinc. (egyszer véletlenül kifelejtettem a darált diót
– úgy is nagyon jó volt)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése