2013. október 7., hétfő

67. Őzgerinc

ŐZGERINC



Hozzávalók:

  • 5 tojás fehérje
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg rétesliszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 5 dkg darált dió
  • 5 dkg apróra vágott dió
  • 5 dkg apróra vágott csokoládé
  • 5 dkg apróra vágott aszalt gyümölcs (pl. sárgabarack)

A tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, a szódabikarbónás, darált diós lisztet. Majd az apróra vágott diót, csokoládét, aszalt gyümölcsöt. Papírral kibélelt őzgerincben sütjük 18-20 percig, kiborítjuk, kihűtjük. Olvasztott csokival bevonjuk.

!!! A fánkból megmaradt tojásfehérjét használtam fel. Így az nem ment kárba, és nagyon finom is ez az őzgerinc. (egyszer véletlenül kifelejtettem a darált diót – úgy is nagyon jó volt)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése