2013. október 1., kedd

30. Kókuszkrémes piskóta

KÓKUSZKRÉMES PISKÓTA



Hozzávalók a tésztához:

  • 6 tojás
  • 35 dkg cukor
  • 40 dkg liszt, sütőpor
  • 1,5 dl langyos víz
  • 1,5 dl langyos olaj

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral kikeverjük, majd óvatosan, lassan csurgatva (folyamatos keverés mellett) hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd a lisztet. Belekeverjük a fehérjehabot is. 20 x 35 cm-es tepsibe sütjük. Ha kihűlt kettévágjuk.
Hozzávalók a krémhez:

  • 2 csomag tejszín ízű (esetleg vanília ízű) pudingpor
  • 4 dl tej
  • 0,5 dl víz
  • 15-20 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg vaj

A tejből és pudingporból sűrű krémet főzünk. A vizet és egy kis cukrot felforralunk, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket – nagyon sűrű, kemény masszát kapunk, kihűtjük. A vajat a többi cukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a kókuszos masszát. Ezzel töltjük meg a piskótát. A tetejét olvasztott csokival vonjuk be. (10 dkg csokoládét gőz fölött felolvasztunk, majd 1 evőkanál olajat keverünk hozzá.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése