KÓKUSZKRÉMES PISKÓTA
Hozzávalók a tésztához:
- 6 tojás
- 35 dkg cukor
- 40 dkg liszt, sütőpor
- 1,5 dl langyos víz
- 1,5 dl langyos olaj
A tojások fehérjét kemény habbá
verjük. A sárgáját a cukorral kikeverjük, majd óvatosan, lassan csurgatva
(folyamatos keverés mellett) hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd a lisztet.
Belekeverjük a fehérjehabot is. 20 x 35 cm-es tepsibe sütjük. Ha kihűlt
kettévágjuk.
Hozzávalók a krémhez:
- 2 csomag tejszín ízű (esetleg vanília ízű) pudingpor
- 4 dl tej
- 0,5 dl víz
- 15-20 dkg porcukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 20 dkg vaj
A tejből és pudingporból sűrű
krémet főzünk. A vizet és egy kis cukrot felforralunk, majd hozzáadjuk a
kókuszreszeléket – nagyon sűrű, kemény masszát kapunk, kihűtjük. A vajat a
többi cukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a kókuszos masszát. Ezzel
töltjük meg a piskótát. A tetejét olvasztott csokival vonjuk be. (10 dkg csokoládét gőz fölött felolvasztunk, majd 1 evőkanál olajat keverünk hozzá.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése