2013. október 3., csütörtök

40. Pöttyös szelet

"PÖTTYÖS" SZELET, MÉZES-VANÍLIÁS



Hozzávalók a tésztához:

  • 25 dkg cukor, 
  • 3 evőkanál olvasztott méz
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál tej
  • 5 tojás
  • 60 dkg liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál kakaópor, 
  • citrom reszelt héja, leve

A hozzávalókat (kakaó kivételével) összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk. Egyik részébe belekeverjük a kakaóport. A másik 2 részt gáztepsi (30x40 cm) nagyságúra nyújtjuk, és egyenként megsütjük. A barna tésztából 7 db tepsi hosszúságú, ujjnyi vastag rudakat sodrunk. Ezeket is megsütjük.

Hozzávalók a krémhez:

  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 8 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor, 2 evőkanál liszt

A pudingporból, lisztből, tejből kemény masszát főzünk, kihűtjük. A vajat, a porcukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a kihűlt pudingkrémet.

Az alsó lapot megkenjük lekvárral (sárgabarack, amit nyáron tettünk el), és a krém felével. Erre rárakjuk a rudakat, kicsit bele is nyomkodjuk. Majd erre rá a maradék krémet. Aztán a másik tésztalappal befedjük. (Azt a felét, ami a krémmel érintkezik, kenjük meg előtte lekvárral). Olvasztott csokoládé kerül a tetejére.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése