"PÖTTYÖS" SZELET, MÉZES-VANÍLIÁS
Hozzávalók
a tésztához:
- 25 dkg cukor,
- 3 evőkanál olvasztott méz
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál tej
- 5 tojás
- 60 dkg liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál kakaópor,
- citrom reszelt héja, leve
A
hozzávalókat (kakaó kivételével) összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk. Egyik
részébe belekeverjük a kakaóport. A másik 2 részt gáztepsi (30x40 cm)
nagyságúra nyújtjuk, és egyenként megsütjük. A barna tésztából 7 db tepsi
hosszúságú, ujjnyi vastag rudakat sodrunk. Ezeket is megsütjük.
Hozzávalók
a krémhez:
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 8 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor, 2 evőkanál liszt
A
pudingporból, lisztből, tejből kemény masszát főzünk, kihűtjük. A vajat, a
porcukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a kihűlt pudingkrémet.
Az
alsó lapot megkenjük lekvárral (sárgabarack, amit nyáron tettünk el),
és a krém felével. Erre rárakjuk a rudakat, kicsit bele is nyomkodjuk. Majd
erre rá a maradék krémet. Aztán a másik tésztalappal befedjük. (Azt a felét,
ami a krémmel érintkezik, kenjük meg előtte lekvárral). Olvasztott csokoládé
kerül a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése