MEGGYES HABOS PISKÓTA
Hozzávalók
a tésztához:
- 2x4 tojás
- 2x8 dkg cukor
- 2x6 dkg liszt, 2x4 dkg kakaópor
- 2x2 evőkanál olaj
Kettő egyforma kakaós piskótát
sütünk. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját
kikeverjük, majd hozzáadjuk a kakaós, sütőporos lisztet, olajat és a
fehérjehabot. 30x40 cm-es tepsiben sütjük, kb. 20 percig.
Hozzávalók a krémhez:
- 0,5 l Hulala tejszín
- 4 dl natúr joghurt
- 1 csomag instant zselatinfix
- porcukor (ízlés szerint)
- 40-50 dkg (kimagozott, félbevágott) meggy
- meggy,- vagy cseresznyelekvár (a legjobb a házi készítésű)
3,5 dl tejszínt kemény
habbá verjük, hozzáadjuk a joghurtot, porcukrot, a zselatinport és a meggyet.
Az alsó piskótát megkenjük a lekvárral, erre kenjük a tejszínes krémet. Rá a
piskóta, azt is megkenjük lekvárral, majd a maradék (1,5 dl) felvert tejszínt.
Durvára vágott csokoládéval szórjuk meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése