2013. október 9., szerda

73. Meggyes habos piskóta

MEGGYES HABOS PISKÓTA



Hozzávalók a tésztához:

  • 2x4 tojás
  • 2x8 dkg cukor
  • 2x6 dkg liszt, 2x4 dkg kakaópor
  • 2x2 evőkanál olaj

Kettő egyforma kakaós piskótát sütünk. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját kikeverjük, majd hozzáadjuk a kakaós, sütőporos lisztet, olajat és a fehérjehabot. 30x40 cm-es tepsiben sütjük, kb. 20 percig.
Hozzávalók a krémhez:

  • 0,5 l Hulala tejszín
  • 4 dl natúr joghurt
  • 1 csomag instant zselatinfix
  • porcukor (ízlés szerint)
  • 40-50 dkg (kimagozott, félbevágott) meggy
  • meggy,- vagy cseresznyelekvár (a legjobb a házi készítésű)

3,5 dl tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a joghurtot, porcukrot, a zselatinport és a meggyet. Az alsó piskótát megkenjük a lekvárral, erre kenjük a tejszínes krémet. Rá a piskóta, azt is megkenjük lekvárral, majd a maradék (1,5 dl) felvert tejszínt. Durvára vágott csokoládéval szórjuk meg.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése