TOJÁS NÉLKÜLI PITE (SZILVÁVAL)
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor
- 20 dkg vaj
- 1,5 dl tejföl
- 10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor
- citromlé
- apróra vágott szilva – kb. 15-20 db
Az összes hozzávalót
egy tálba tesszük, összegyúrjuk (a citromlé annyi, amennyit felvesz - nekem 1
kanálnyi volt). 2 részre osszuk a tésztát - az egyik egy ici-picit nagyobb
legyen. A kisebbik tésztát gáztepsi nagyságúra nyújtjuk (30x40 cm), belehelyezzük
a tepsibe. Darált keksszel ezt jól megszórjuk. (Erre azért van szükség, hogy
felszívja a szilva és cukor által engedett levet.)
A szilvát elfelezzük,
majd a fél szilvákat is még 4-5 felé vágjuk. Minél érettebb, annál jobb, mivel
annál kevesebb cukor kell hozzá, és annál kevesebb levet fog engedni. Rászórjuk
a tésztára, vagy rátesszük szép sorba (én 2 sornyit tettem rá), majd jó fahéjas
cukorral megszórjuk.
A
másik tésztából egy ujjnyi széles darabot levágunk…
A
többit kinyújtjuk, rárakjuk a szilvásra. Majd a kis darabot is kinyújtjuk és
csíkokat vágunk, ezt rátesszük a süti tetejére átlósan - egyfajta díszítésként
És mehet is a sütőbe. 160-170 fokon, 35-40 percig sütöttem. A tepsiben hagyjuk
kihűlni teljesen!
!!! Nagyon finom körtével, őszibarackkal is (gondolom almával is)!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése