2013. október 3., csütörtök

53. Tojás nélküli pite (szilvával)

TOJÁS NÉLKÜLI PITE (SZILVÁVAL)



Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg vaj
  • 1,5 dl tejföl
  • 10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor
  • citromlé
  • apróra vágott szilva – kb. 15-20 db

Az összes hozzávalót egy tálba tesszük, összegyúrjuk (a citromlé annyi, amennyit felvesz - nekem 1 kanálnyi volt). 2 részre osszuk a tésztát - az egyik egy ici-picit nagyobb legyen. A kisebbik tésztát gáztepsi nagyságúra nyújtjuk (30x40 cm), belehelyezzük a tepsibe. Darált keksszel ezt jól megszórjuk. (Erre azért van szükség, hogy felszívja a szilva és cukor által engedett levet.)

A szilvát elfelezzük, majd a fél szilvákat is még 4-5 felé vágjuk. Minél érettebb, annál jobb, mivel annál kevesebb cukor kell hozzá, és annál kevesebb levet fog engedni. Rászórjuk a tésztára, vagy rátesszük szép sorba (én 2 sornyit tettem rá), majd jó fahéjas cukorral megszórjuk.

A másik tésztából egy ujjnyi széles darabot levágunk…


A többit kinyújtjuk, rárakjuk a szilvásra. Majd a kis darabot is kinyújtjuk és csíkokat vágunk, ezt rátesszük a süti tetejére átlósan - egyfajta díszítésként És mehet is a sütőbe. 160-170 fokon, 35-40 percig sütöttem. A tepsiben hagyjuk kihűlni teljesen!

!!! Nagyon finom körtével, őszibarackkal is (gondolom almával is)! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése