2013. október 10., csütörtök

77. Epres torta

EPRES TORTA



Hozzávalók a tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt, sütőpor
  • 2 púpozott evőkanál kakaópor

A tojások fehérjét habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük. A fehérjébe keverjük a sárgáját, majd fakanállal, óvatosan a kakaós lisztet is hozzákeverjük. Tortaformát (25 cm átmérőjű) vajazzuk, lisztezzük és beleöntjük a masszát. 180°-on 25 percig sütjük előmelegített sütőben. Ha kihűlt, 3 felé vágjuk.
Hozzávalók a krémhez:

  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 csomag eper ízű puding
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 3,5 dl tej
  • 15 dkg eper

A tejből, pudingporból, kristálycukorból sűrű krémet főzünk, kihűtjük. Közben a vajat a porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a kihűlt epres masszát. Az epreket negyedekre vágjuk és azt is hozzáadjuk. Ezzel megtöltjük a tortát. A tetejére olvasztott csokit (10 dkg) teszünk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése