EPRES TORTA
Hozzávalók a
tésztához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt, sütőpor
- 2 púpozott evőkanál kakaópor
A tojások fehérjét habbá verjük. A
tojások sárgáját a cukorral kikeverjük. A fehérjébe keverjük a sárgáját, majd
fakanállal, óvatosan a kakaós lisztet is hozzákeverjük. Tortaformát (25 cm átmérőjű) vajazzuk,
lisztezzük és beleöntjük a masszát. 180°-on
25 percig sütjük előmelegített sütőben. Ha kihűlt, 3 felé vágjuk.
Hozzávalók a krémhez:
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 1 csomag eper ízű puding
- 3 evőkanál kristálycukor
- 3,5 dl tej
- 15 dkg eper
A tejből, pudingporból,
kristálycukorból sűrű krémet főzünk, kihűtjük. Közben a vajat a porcukorral
habosra keverjük és hozzáadjuk a kihűlt epres masszát. Az epreket negyedekre
vágjuk és azt is hozzáadjuk. Ezzel megtöltjük a tortát. A tetejére olvasztott
csokit (10 dkg) teszünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése