2013. október 3., csütörtök

43. Darás szelet

DARÁS SZELET



Hozzávalók az alsó tésztához:

  • 1 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 dl tejföl
  • 6 evőkanál liszt, 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 2 csapott evőkanál kakaópor
Hozzávalók a középső tésztához:

  • 1 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 dl tejföl
  • 6 evőkanál liszt, 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 csomag puncs ízű pudingpor
Hozzávalók a felső tésztához:

  • 1 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 dl tejföl
  • 9 evőkanál liszt, 1 mokkáskanál szódabikarbóna
Külön-külön, 3 piskótát sütünk. (a kakaóport a liszthez keverjük. A másiknál a pudingport keverjük össze a liszttel). Az 1 egész tojást habosra keverjük a cukorral, tejföllel, majd hozzáadjuk a kakaós,-  illetve pudingporos lisztet. Gáztepsiben (30x40 cm) sütjük.

Hozzávalók a krémhez:
  • 7 dl tej
  • 5 evőkanál búzadara
  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor
A tejből, darából sűrű krémet főzünk, kihűtjük. A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt darás masszát. Ezután elfelezzük és az egyik részébe egy csapott evőkanál kakaóport teszünk. A barna tészta --> fehér krém --> rózsaszín tészta --> barna krém --> fehér tészta. A tetejét olvasztott csokoládéval vonjuk be.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése