MÁKOS, ÁFONYÁS TORTA
Hozzávalók a
tésztához:
- 6 tojás
- 24 dkg cukor
- 6 dkg liszt
- 18 dkg darált mák
A tojások fehérjét habbá verjük a
cukorral. A tojások sárgáját óvatosan belekeverjük, és ezután a mákos lisztet
is. A tortaformát (25 cm átmérőjű) kivajazzuk, lisztezzük, beleöntjük a masszát és előmelegített
sütőben 180°-on megsütjük.
Ha kihűlt, 2-szer, illetve 3-szor elvágjuk.
Hozzávalók a krémhez:
- 4 dl tejszín (Hulala), habfixáló
- Reszelt citromhéj
- Áfonya lekvár, (ha van, akkor 10-15 dkg áfonya)
- 2 dkg mák
A tejszínt kemény habbá verjük és
ízesítjük reszelt citromhéjjal és mákkal. A tortalapokat megkenjük lekvárral
(rárakjuk a félbevágott áfonyákat - ha van, de anélkül is nagyon finom), majd a tejszínnel is, minden lapot. A tetejét és az oldalát is bekenjük, és vágott
csokival díszítjük.
!!! Nagyon jó ez a piskóta recept, más sütikhez is szoktam használni (gáz tepsiben
sütve is). Jó magasra feljön, talán még 4-szer is el lehet vágni a tortát!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése