2013. október 11., péntek

78. Mákos, áfonyás torta

MÁKOS, ÁFONYÁS TORTA



Hozzávalók a tésztához:

  • 6 tojás
  • 24 dkg cukor
  • 6 dkg liszt
  • 18 dkg darált mák

A tojások fehérjét habbá verjük a cukorral. A tojások sárgáját óvatosan belekeverjük, és ezután a mákos lisztet is. A tortaformát (25 cm átmérőjű) kivajazzuk, lisztezzük, beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben 180°-on megsütjük. Ha kihűlt, 2-szer, illetve 3-szor elvágjuk.
Hozzávalók a krémhez:

  • 4 dl tejszín (Hulala), habfixáló
  • Reszelt citromhéj
  • Áfonya lekvár, (ha van, akkor 10-15 dkg áfonya)
  • 2 dkg mák

A tejszínt kemény habbá verjük és ízesítjük reszelt citromhéjjal és mákkal. A tortalapokat megkenjük lekvárral (rárakjuk a félbevágott áfonyákat - ha van, de anélkül is nagyon finom), majd a tejszínnel is, minden lapot. A tetejét és az oldalát is bekenjük, és vágott csokival díszítjük.

!!! Nagyon jó ez a piskóta recept, más sütikhez is szoktam használni (gáz tepsiben sütve is). Jó magasra feljön, talán még 4-szer is el lehet vágni a tortát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése