2013. október 3., csütörtök

46. Gesztenyés tekercs

GESZTENYÉS TEKERCS



Hozzávalók a tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a fehérjehabot, gáztepsiben (30x40 cm) sütjük.
Hozzávalók a krémhez:

  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 csomag tejszín ízű pudingpor, 4 evőkanál kristálycukor
  • 3,5 dl tej
  • 1 csomag gesztenyemassza
A pudingport a tejjel, kristálycukorral keményre főzzük, kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, majd a gesztenyemasszát. Ezzel kenjük meg a piskótát, felcsavarjuk, és olvasztott csokoládéval leöntjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése