GESZTENYÉS TEKERCS
Hozzávalók
a tésztához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor
A tojások fehérjét
kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a
sütőporos lisztet és a fehérjehabot, gáztepsiben (30x40 cm) sütjük.
Hozzávalók a krémhez:
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor, 4 evőkanál kristálycukor
- 3,5 dl tej
- 1 csomag gesztenyemassza
A pudingport a tejjel,
kristálycukorral keményre főzzük, kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra
keverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, majd a gesztenyemasszát. Ezzel kenjük
meg a piskótát, felcsavarjuk, és olvasztott csokoládéval leöntjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése