2013. október 7., hétfő

69. Dió

DIÓ



Hozzávalók a tésztához:

  • 10 dkg porcukor
  • 30 dkg liszt, 1 kanál kakaópor
  • 11 dkg dió
  • 20 dkg vaj
  • 1 egész tojás

A hozzávalókat összegyúrjuk. Ezzel a tésztával béleljük ki a kis dióformákat, majd ezeket tepsibe tesszük és előmelegített sütőben, kb. 8 percig sütjük. Ezután óvatosan kiszedjük a formákból a megsült „diókat”.
Hozzávalók a krémhez:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg dió
  • 20 dkg porcukor
  • 1 tojás sárgája, rumaroma

A hozzávalókat jól kikeverjük, majd fél órára hűtőbe tesszük, így jobb lesz az állaga, könnyebb lesz megtölteni a diókat. Miután megtöltöttük, porcukorral megszórjuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése