2013. október 1., kedd

31. Kávés, csokis

KÁVÉS, CSOKIS



Hozzávalók a tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt, fél csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 dl étolaj

A tojások fehérjét habbá verjük. A sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a kakaós lisztet és a felvert tojásfehérjét. Gáztepsiben sütjük 20-25 percig. Ha kihűlt, kettévágjuk.
Hozzávalók a krémhez:

  • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 evőkanál darált kávé
  • 1 evőkanál kakaópor

A pudingporból és tejből sűrű krémet főzünk, kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a kihűlt pudingot. A krémet elfelezzük. A fehér krémet a piskótára kenjük. A másik krémhez keverjük a kávét és kakaót – ezt pedig óvatosan a fehér krémre kenjük. Csoki mázzal vontam be (16 dkg porcukor, 3 dkg kakaó, 4 dkg vaj, 4 evőkanál, forrásban lévő víz – ezeket simára keverjük).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése