LEKVÁROS BUKTA
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 tojás sárgája
- 3 dl tej, csipet só
- 6 dkg zsír
- 5 dkg cukor
- 2 dkg élesztő
1 dl langyos tejből, fél dkg
cukorból, 2 dkg élesztőből és 3 kanál lisztből kovászt készítünk. A tojások
sárgáját a cukorral elkeverjük, hozzáöntjük a tejet, amibe a sót már bele
tettük. A liszt közepébe egy mélyedést készítünk és ebbe tesszük a hozzávalókat
és a kovászt. Fakanállal jól eldolgozzuk, hogy hólyagos legyen. A zsírt
felolvasszuk, langyosra hűtjük és ezt is hozzáöntjük. 1 órát pihentetjük, majd
lisztezett deszkán összegyúrjuk újra. 1 cm vastagra kinyújtjuk, és 8-10 cm-es
négyszögekre vágjuk. Közepébe lekvárt teszünk és felcsavarjuk. Tetejét
megkenjük vajjal, vagy zsírral. Kikent tepsibe egymás mellé helyezve fél órát
kelesztjük, majd forró sütőben sütjük.
!!! Én másfél adagból szoktam készíteni. Finom túrótöltelékkel is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése