DIÓS, VANÍLIÁS KOCKA
Hozzávalók a
tésztához:
- 5 tojás fehérje
- 2 tojás sárgája
- 8 dkg cukor
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg darált babapiskóta, 1 teáskanál sütőpor
- 0,5 dl étolaj
A tojások fehérjét a cukorral
krémes habbá verjük, óvatosan hozzákeverjük a 2 tojássárgáját, majd az olajat
és a sütőporos, diós babapiskótát. Gáztepsiben (30x40 cm) sütjük, kb. 15 percig
(tűpróba).
Hozzávalók a krémhez:
- 3 tojás sárgája
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 5 evőkanál kristálycukor
- 6 dl tej
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál porcukor
- 0,5 dl Hulala tejszín
A tojások sárgáját a
kristálycukorral kikeverjük. A pudingporokat egy kis tejjel csomómentesre
keverjük, majd összevegyítjük a tojásos cukorral. A maradék tejet felforraljuk
és hozzáadjuk a tojásos, cukros, tejes pudingport és sűrűre főzzük, kihűtjük.
Miután kihűlt a tésztára kenjük.
A tejszínt felverjük, és a krémre kenjük.
Csokoládéreszeléket szórunk a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése