2013. október 9., szerda

72. Diós, vaníliás kocka

DIÓS, VANÍLIÁS KOCKA



Hozzávalók a tésztához:

  • 5 tojás fehérje
  • 2 tojás sárgája
  • 8 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg darált babapiskóta, 1 teáskanál sütőpor
  • 0,5 dl étolaj

A tojások fehérjét a cukorral krémes habbá verjük, óvatosan hozzákeverjük a 2 tojássárgáját, majd az olajat és a sütőporos, diós babapiskótát. Gáztepsiben (30x40 cm) sütjük, kb. 15 percig (tűpróba).
Hozzávalók a krémhez:

  • 3 tojás sárgája
  • 2 csomag vanília ízű pudingpor
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 6 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál porcukor
  • 0,5 dl Hulala tejszín

A tojások sárgáját a kristálycukorral kikeverjük. A pudingporokat egy kis tejjel csomómentesre keverjük, majd összevegyítjük a tojásos cukorral. A maradék tejet felforraljuk és hozzáadjuk a tojásos, cukros, tejes pudingport és sűrűre főzzük, kihűtjük. Miután kihűlt a tésztára kenjük.

A tejszínt felverjük, és a krémre kenjük. Csokoládéreszeléket szórunk a tetejére.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése