FATÖRZS
Hozzávalók
a tésztához:
- 7 tojás
- 7 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt, 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 4 evőkanál őrölt dió
- 3 kávéskanál kakaópor
A tojások fehérjét
kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, és hozzáadjuk a
szódabikarbónás lisztet, kakaóport, diót, majd a végén a felvert fehérjehabot.
30x40 cm-es tepsiben sütjük.
Hozzávalók
a krémhez:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 3 dkg kakaópor
A hozzávalókat jól
kikeverjük. Ezzel kenjük meg a piskótát, feltekerjük. A végéből levágunk egy
kis darabot, azt mellé illesszük. A krémmel a külsejét is bekenjük, majd
villával megcsíkozzuk – úgy, hogy fakéregnek látszódjon!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése