2013. október 5., szombat

64. Fatörzs

FATÖRZS



Hozzávalók a tésztához:

  • 7 tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt, 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 4 evőkanál őrölt dió
  • 3 kávéskanál kakaópor

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, és hozzáadjuk a szódabikarbónás lisztet, kakaóport, diót, majd a végén a felvert fehérjehabot. 30x40 cm-es tepsiben sütjük.
Hozzávalók a krémhez:

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 3 dkg kakaópor

A hozzávalókat jól kikeverjük. Ezzel kenjük meg a piskótát, feltekerjük. A végéből levágunk egy kis darabot, azt mellé illesszük. A krémmel a külsejét is bekenjük, majd villával megcsíkozzuk – úgy, hogy fakéregnek látszódjon! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése