2013. október 3., csütörtök

44. Vatta tészta

VATTA TÉSZTA



Hozzávalók a tésztához:

  • 8 tojás
  • 28 dkg cukor
  • 4 csomag puncs ízű pudingpor, 1 teáskanál szódabikarbóna

A tojások fehérjét 20 dkg cukorral krémes habbá verjük. A tojások sárgáját a maradék 8 dkg cukorral habosra keverjük, majd a tojásfehérjéhez adjuk. Belekeverjük a szódabikarbónás pudingport is, és nagy gáztepsiben (30x40 cm) sütjük meg. Vízszintesen kettévágjuk.
Hozzávalók a krémhez:

  • 3 tojás sárgája
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor

A tojások sárgáját csomómentesen elkeverjük a liszttel és egy kis tejjel. A többi tejet tűzre tesszük, és hozzáadjuk a tojássárgájás lisztes masszát, és sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt masszát. Ezzel töltjük meg a piskótát.
Hozzávalók a tetejére:

  • 3 tojás fehérje
  • 15 dkg porcukor

A hozzávalókat gőz fölött felverjük, majd a tésztára simítjuk. Erre csokoládéreszeléket, vagy kakaóport szórunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése