VATTA TÉSZTA
Hozzávalók a
tésztához:
- 8 tojás
- 28 dkg cukor
- 4 csomag puncs ízű pudingpor, 1 teáskanál szódabikarbóna
A tojások fehérjét 20 dkg
cukorral krémes habbá verjük. A tojások sárgáját a maradék 8 dkg cukorral
habosra keverjük, majd a tojásfehérjéhez adjuk. Belekeverjük a szódabikarbónás
pudingport is, és nagy gáztepsiben (30x40 cm) sütjük meg. Vízszintesen
kettévágjuk.
Hozzávalók a krémhez:
- 3 tojás sárgája
- 3 evőkanál liszt
- 3 dl tej
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
A tojások
sárgáját csomómentesen elkeverjük a liszttel és egy kis tejjel. A többi tejet
tűzre tesszük, és hozzáadjuk a tojássárgájás lisztes masszát, és sűrűre főzzük,
kihűtjük. A vajat a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt masszát.
Ezzel töltjük meg a piskótát.
Hozzávalók a tetejére:
- 3 tojás fehérje
- 15 dkg porcukor
A hozzávalókat gőz fölött felverjük, majd a tésztára
simítjuk. Erre csokoládéreszeléket, vagy kakaóport szórunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése