2013. október 2., szerda

34. Szilvalekváros gesztenyés

SZILVALEKVÁROS GESZTENYÉS



Hozzávalók a tésztához:

  • 4 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 17 dkg liszt, sütőpor, 3 dkg kakaó
  • szilvalekvár, kis resztelt szilva

Az egész tojásokat kikeverjük a cukorral és 4 evőkanál hideg vízzel. Hozzáadjuk még a kakaós, sütőporos lisztet is. Nagy gáztepsiben (30x40 cm) sütjük 20 percig (tűpróba). Majd még melegen megkenjük szilvalekvárral + egy kis resztelt szilvával. (a lekvár lehet szeder, áfonya vagy barack is)
Hozzávalók a krémhez:

  • 1 tejszín ízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 2 csomag gesztenyepüré
  • 30 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 0,5 l cukrozott tejszín (Hulala), habfixáló

A tejből és pudingporból kemény krémet főzünk, kihűtjük. A vajat, porcukrot habosra keverjük, s hozzáadjuk a kihűlt pudingot és a gesztenyepürét, majd fél órára hűtőbe tesszük (minden vajas krémmel ezt teszem – jobb lesz az állaga) és azután kenjük rá a lekváros piskótára. A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, a gesztenyés krémre kenjük. Vágott csoki darabokkal díszítjük.


!!! Én dupla adagból, 8 tojásból készítettem (a krém csak szimpla volt), és elég jó magas lett, ezért középen elvágtam, így 2 süteményem lett – persze, a dupla is simán elfogy! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése