SZILVALEKVÁROS GESZTENYÉS
Hozzávalók a
tésztához:
- 4 tojás
- 25 dkg cukor
- 17 dkg liszt, sütőpor, 3 dkg kakaó
- szilvalekvár, kis resztelt szilva
Az egész tojásokat kikeverjük a cukorral és 4 evőkanál hideg
vízzel. Hozzáadjuk még a kakaós, sütőporos lisztet is. Nagy gáztepsiben (30x40
cm) sütjük 20 percig (tűpróba). Majd még melegen megkenjük szilvalekvárral +
egy kis resztelt szilvával. (a lekvár lehet szeder, áfonya vagy barack is)
Hozzávalók a krémhez:
- 1 tejszín ízű pudingpor
- 4 dl tej
- 2 csomag gesztenyepüré
- 30 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 0,5 l cukrozott tejszín (Hulala), habfixáló
A tejből és pudingporból kemény krémet főzünk, kihűtjük. A
vajat, porcukrot habosra keverjük, s hozzáadjuk a kihűlt pudingot és a
gesztenyepürét, majd fél órára hűtőbe tesszük (minden vajas krémmel ezt teszem
– jobb lesz az állaga) és azután kenjük rá a lekváros piskótára. A tejszínt
kemény habbá verjük a habfixálóval, a gesztenyés krémre kenjük. Vágott csoki
darabokkal díszítjük.
!!! Én dupla adagból, 8 tojásból készítettem (a krém
csak szimpla volt), és elég jó magas lett, ezért középen elvágtam, így 2
süteményem lett – persze, a dupla is simán elfogy!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése