MÉZESKALÁCS
Hozzávalók:
- 23 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 2,5 dl méz
- 1 evőkanál citromlé
- 60 dkg liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, csipet só
- 1 teáskanál fahéj, 0,5 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 2 tojás (felverve)
A vajat, a cukorral, a mézzel,
citromlével lassú tűzön megolvasztjuk, majd kihűtjük. Majd a lisztet,
szódabikarbónát, sót, fahéjat, szegfűszeget belekeverjük a vajas masszába. A
tojásokat kissé felverjük és azt is hozzáadjuk. Sima tésztává gyúrjuk, majd
hűtőbe tesszük.
2 óra múlva kivesszük a hűtőből, és 5 mm vastagságúra nyújtjuk,
majd szaggatjuk. Előmelegített sütőben, 180°-on
7-8 percig sütjük.
Hozzávalók a cukormázhoz:
- 1 tojásfehérje
- 16 dkg porcukor
Kemény habbá verjük a fehérjét a porcukorral, és a kihűlt
tésztát ezzel díszítjük.
Fontos, hogy ne süssük annál több ideig, mivel akkor kiszárad (és sohasem fog
megpuhulni)
!!! 2-3 nap fémdobozban való tárolás után fogyasztható puhaságú – és nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése