2013. október 5., szombat

62. Mézeskalács

MÉZESKALÁCS



Hozzávalók:

  • 23 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 2,5 dl méz
  • 1 evőkanál citromlé
  • 60 dkg liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, csipet só
  • 1 teáskanál fahéj, 0,5 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 2 tojás (felverve)

A vajat, a cukorral, a mézzel, citromlével lassú tűzön megolvasztjuk, majd kihűtjük. Majd a lisztet, szódabikarbónát, sót, fahéjat, szegfűszeget belekeverjük a vajas masszába. A tojásokat kissé felverjük és azt is hozzáadjuk. Sima tésztává gyúrjuk, majd hűtőbe tesszük.

2 óra múlva kivesszük a hűtőből, és 5 mm vastagságúra nyújtjuk, majd szaggatjuk. Előmelegített sütőben, 180°-on 7-8 percig sütjük.
Hozzávalók a cukormázhoz:

  • 1 tojásfehérje
  • 16 dkg porcukor

Kemény habbá verjük a fehérjét a porcukorral, és a kihűlt tésztát ezzel díszítjük.
Fontos, hogy ne süssük annál több ideig, mivel akkor kiszárad (és sohasem fog megpuhulni)
!!! 2-3 nap fémdobozban való tárolás után fogyasztható puhaságú – és nagyon finom!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése