2013. október 4., péntek

60. Kakaós pillangó

KAKAÓS PILLANGÓ



Hozzávalók a tésztához:

  • 2,5 dl langyos tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 élesztő
  • 12 dkg vaj
  • 3 egész tojás
  • 70 dkg liszt, csipet só

Összekeverjük a tészta hozzávalóit. Addig gyúrjuk, amíg le nem válik az edény faláról. Letakarjuk, meleg helyen kelesszük kb. 1 órán át.
Hozzávalók a kakaós töltelékhez:

  • 15 dkg vaj
  • 4 púpozott evőkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 púpozott evőkanál kakaópor, 1 kávéskanál fahéj
  • 1 teáskanál rumaroma

Amíg kel a tészta, addig elkészítjük a tölteléket: A vajat kikeverjük a cukorral, kakaóporral, fahéjjal, rummal.

A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük vékonyan a töltelékkel. Hosszabbik oldalától kezdve feltekerjük szorosan (mint a bejglit). A tekercset trapéz alakúra szeleteljük. Sütőpapíros tepsibe tesszük a darabokat, nem túl szorosan egymás mellé. Tetejét megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk kristálycukorral. 15 percig még kelesszük, majd 180°-on 15 percig sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése