KAKAÓS PILLANGÓ
Hozzávalók
a tésztához:
- 2,5 dl langyos tej
- 6 evőkanál cukor
- 1 élesztő
- 12 dkg vaj
- 3 egész tojás
- 70 dkg liszt, csipet só
Összekeverjük
a tészta hozzávalóit. Addig gyúrjuk, amíg le nem válik az edény faláról.
Letakarjuk, meleg helyen kelesszük kb. 1 órán át.
Hozzávalók a kakaós
töltelékhez:
- 15 dkg vaj
- 4 púpozott evőkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor
- 1 púpozott evőkanál kakaópor, 1 kávéskanál fahéj
- 1 teáskanál rumaroma
Amíg
kel a tészta, addig elkészítjük a tölteléket: A vajat kikeverjük a cukorral,
kakaóporral, fahéjjal, rummal.
A
megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük vékonyan a töltelékkel.
Hosszabbik oldalától kezdve feltekerjük szorosan (mint a bejglit). A tekercset
trapéz alakúra szeleteljük. Sütőpapíros tepsibe tesszük a darabokat, nem túl
szorosan egymás mellé. Tetejét megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk
kristálycukorral. 15 percig még kelesszük, majd 180°-on
15 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése