2013. október 5., szombat

63. Foltos piskóta

FOLTOS PISKÓTA



Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 1,5 dl langyos víz
  • 1,5 dl langyos olaj
  • 37 dkg liszt, 1 sütőpor
  • 2 púpos evőkanál kakaópor

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral kikeverjük, majd óvatosan, lassan csurgatva (folyamatos keverés mellett) hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd a lisztet. Belekeverjük a fehérjehabot, és ezután kettéosszuk a masszát. Az egyikbe keverjük a kakaóport. Kivajazott, lisztezett nagyobb (30x40 cm) tepsibe adagoljuk a masszát következőképpen: a tepsi szélén egy csík barna, mellé egy csík sárga, majd barna, majd újra sárga, és így tovább, míg el nem fogy. Lassú tűznél sütjük (tűpróba). Miután kihűlt porcukrot szórunk rá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése