2013. szeptember 30., hétfő

28. Gesztenyés krémes

GESZTENYÉS KRÉMES



Hozzávalók a tésztához:

  • 3 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt, sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 0,5 dl olaj

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hűtőbe tesszük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kakaós, sütőporos lisztet és tojások felvert habját. Gáztepsiben (30x40 cm) sütjük kb. 15 percig (tűpróba).
Hozzávalók a krémhez:

  • 2 csomag vaníliapuding
  • 4 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg gesztenyemassza

A pudingporból és tejből sűrű krémet főzünk, kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingkrémet és a gesztenyemasszát.

A kihűlt tésztát vékonyan megkenjük baracklekvárral, majd rákenjük a gesztenyés krémet. Olvasztott csokoládéval bevonjuk (10-15 dkg csokoládét gőz fölött felolvasztunk, majd 1 evőkanál olajat keverünk hozzá).

!!! Baracklekvárral azért célszerű megkenni a piskótát, hogy a krém ne „guruljon” le róla. És még finom is! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése