2013. október 5., szombat

65. Négerkocka

NÉGERKOCKA



Hozzávalók a tésztához:

  • 9 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 3 dkg kakaópor
  • 3 evőkanál víz
  • 10 evőkanál liszt, sütőpor

A tojások fehérjét habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral, a vízzel, kakaóval habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a felvert tojásfehérjét. 30 x 40 cm-es tepsibe sütjük.
Hozzávalók a habhoz:

  • 20 dkg porcukor
  • 4 tojás fehérje

A hozzávalókat gőz fölött felverjük, és a piskótára kenjük.
Hozzávalók a mázhoz:

  • 20 dkg porcukor
  • 2 dkg kakaópor
  • 5 evőkanál tej
  • 10 dkg vaj

A porcukrot, kakaóport, tejet sűrűre főzzük, majd ha már kihűlt, hozzákeverjük a vajat és a habra kenjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése