2013. október 12., szombat

82. Kávékrémmel töltött kávés piskóta

KÁVÉKRÉMMEL TÖLTÖTT KÁVÉS PISKÓTA



Hozzávalók a tésztához:

  • 6 tojás
  • 18 dkg cukor
  • 3 evőkanál darált kávé
  • 9 dkg liszt
  • 3 dkg zsemlemorzsa

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és kávéval, majd hozzáadjuk a lisztet, zsemlemorzsát és a felvert tojásfehérje habot. 20x35 cm-es tepsiben sütjük, kihűtjük, majd vízszintesen kettévágjuk.
Hozzávalók a krémhez:

  • 4 tojássárgája
  • 14 dkg porcukor
  • 1 dl lefőtt kávé
  • 20 dkg vaj

A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd felöntjük a kávéval és állandó keverés mellett tűzre tesszük, főzzük. Majd hűtjük, szintén kevergetve. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat. Ezzel töltjük meg a piskótát. A süteményt olvasztott csokoládéval vonjuk be.
 
!!! Gáztepsiben (30x40 cm)is süthetjük, ebben az esetben az arányok:
  • 7 tojás
  • 21 dkg cukor
  • 3,5 evőkanál darált kávé
  • 10,5 dkg liszt
  • 3,5 dkg zsemlemorzsa
A piskóta tetejére kentem a krémet, melyet csokidarával szórtam meg - finom volt!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése