KÁVÉKRÉMMEL TÖLTÖTT KÁVÉS PISKÓTA
Hozzávalók a tésztához:
- 6 tojás
- 18 dkg cukor
- 3 evőkanál darált kávé
- 9 dkg liszt
- 3 dkg zsemlemorzsa
A tojások fehérjét kemény habbá
verjük. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és kávéval, majd hozzáadjuk a
lisztet, zsemlemorzsát és a felvert tojásfehérje habot. 20x35 cm-es tepsiben sütjük,
kihűtjük, majd vízszintesen kettévágjuk.
Hozzávalók a krémhez:
- 4 tojássárgája
- 14 dkg porcukor
- 1 dl lefőtt kávé
- 20 dkg vaj
A tojások sárgáját a porcukorral
habosra keverjük, majd felöntjük a kávéval és állandó keverés mellett tűzre
tesszük, főzzük. Majd hűtjük, szintén kevergetve. Ha kihűlt, hozzáadjuk a
vajat. Ezzel töltjük meg a piskótát. A süteményt olvasztott csokoládéval vonjuk
be.
!!! Gáztepsiben (30x40 cm)is süthetjük, ebben az esetben az arányok:
- 7 tojás
- 21 dkg cukor
- 3,5 evőkanál darált kávé
- 10,5 dkg liszt
- 3,5 dkg zsemlemorzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése