2013. október 2., szerda

35. Csokis túrós

CSOKIS TÚRÓS



Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, 
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 20 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 20 dkg vaj, 
  • 3 evőkanál tejföl

A hozzávalókat összegyúrjuk, és 3 részre osztjuk, majd 3 lapot nyújtunk gáztepsi nagyságúra (30x40 cm). Vajazott, lisztezett tepsibe helyezzük az első lapot, és ezt megkenjük baracklekvárral és meghintjük cukrozott darált dióval. Rárakjuk a második kinyújtott lapot, melyet megkenjük a túrós masszával
Hozzávalók a túrós masszához:

  • 30 dkg túró
  • 25 dkg porcukor
  • 1 evőkanál búzadara, 1 citrom reszelt héja
  • 2 tojás sárgája, 3 evőkanál tejföl
  • 5 dkg vaj, 2 evőkanál baracklekvár
  • 4 tojás fehérje (2 megmaradt a tésztánál)

A túrót a porcukorral, citromhéjjal, búzadarával, tojássárgájával, tejföllel, vajjal, baracklekvárral kikeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a túrós krémbe forgatjuk. Ezt kenjük a második lapra.

Majd ezt befedjük a harmadik kinyújtott lappal és előmelegített sütőben, 180°-on sütjük. Ha kihűlt, olvasztott csokoládéval bevonjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése