CSOKIS TÚRÓS
Hozzávalók a
tésztához:
- 50 dkg liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna,
- 3 evőkanál kakaópor
- 20 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás sárgája
- 20 dkg vaj,
- 3 evőkanál tejföl
A hozzávalókat összegyúrjuk, és 3
részre osztjuk, majd 3 lapot nyújtunk gáztepsi nagyságúra (30x40 cm). Vajazott,
lisztezett tepsibe helyezzük az első lapot, és ezt megkenjük baracklekvárral és
meghintjük cukrozott darált dióval. Rárakjuk a második kinyújtott lapot, melyet
megkenjük a túrós masszával
Hozzávalók a túrós masszához:
- 30 dkg túró
- 25 dkg porcukor
- 1 evőkanál búzadara, 1 citrom reszelt héja
- 2 tojás sárgája, 3 evőkanál tejföl
- 5 dkg vaj, 2 evőkanál baracklekvár
- 4 tojás fehérje (2 megmaradt a tésztánál)
A túrót a porcukorral,
citromhéjjal, búzadarával, tojássárgájával, tejföllel, vajjal, baracklekvárral
kikeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a túrós krémbe
forgatjuk. Ezt kenjük a második lapra.
Majd ezt befedjük a harmadik kinyújtott lappal és
előmelegített sütőben, 180°-on
sütjük. Ha kihűlt, olvasztott csokoládéval bevonjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése