2013. szeptember 30., hétfő

27. Foltos kocka

FOLTOS KOCKA



Hozzávalók a világos piskótához:

  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg liszt, fél csomag sütőpor
  • 5 dkg darált dió

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadunk 3 evőkanál vizet, majd a diós, sütőporos lisztet és a fehérjehabot. Félretesszük…
Hozzávalók a barna piskótához:

  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg liszt, fél csomag sütőpor
  • 5 dkg darált dió,
  • 2 púpozott evőkanál kakaópor

Úgy készítjük, ahogy a világos piskótát. 20x35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és sorba, váltakozva kanalanként adagoljuk a világos és sötét masszát. Előmelegített sütőben, 180°-on megsütjük, kihűtjük, majd lapjában kettévágjuk.
Hozzávalók a vaníliás krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor, 
  • 4 evőkanál cukor
  • 3,5 dl tej,
  • 2,5 dl Hulala tejszín

A pudingport a tejjel, cukorral keményre főzzük, kihűtjük. A tejszínt felverjük és a kihűlt pudingkrémhez adjuk.
Hozzávalók a csokoládés krémhez:

  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál cukor
  • 3,5 dl tej
  • 2,5 dl Hulala tejszín

Ugyanúgy készítjük, mint a vaníliás krémet (a pudingporhoz keverjük a kakaóport is – úgy főzzük fel).
További hozzávalók:

  • 20 db babapiskóta
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

A babapiskótát belemártjuk a vaníliás cukros tejbe. A piskótát megkenjük a csokoládés krémmel. Majd a beáztatott babapiskótákat sorba rárakjuk kicsit belenyomva, erre kerül a vaníliás krém, majd a piskóta másik fele. Olvasztott csokoládéval bevonjuk.

!!! 4-5 óra hűtés után lesz az igazi, addigra érnek össze az ízek.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése