FOLTOS KOCKA
Hozzávalók a világos
piskótához:
- 3 tojás
- 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt, fél csomag sütőpor
- 5 dkg darált dió
A tojások fehérjét kemény habbá
verjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadunk 3 evőkanál vizet,
majd a diós, sütőporos lisztet és a fehérjehabot. Félretesszük…
Hozzávalók a barna piskótához:
- 3 tojás
- 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt, fél csomag sütőpor
- 5 dkg darált dió,
- 2 púpozott evőkanál kakaópor
Úgy készítjük, ahogy a világos
piskótát. 20x35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és sorba, váltakozva
kanalanként adagoljuk a világos és sötét masszát. Előmelegített sütőben, 180°-on megsütjük,
kihűtjük, majd lapjában kettévágjuk.
Hozzávalók a vaníliás krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor,
- 4 evőkanál cukor
- 3,5 dl tej,
- 2,5 dl Hulala tejszín
A pudingport a tejjel, cukorral
keményre főzzük, kihűtjük. A tejszínt felverjük és a kihűlt pudingkrémhez
adjuk.
Hozzávalók a csokoládés krémhez:
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 4 evőkanál cukor
- 3,5 dl tej
- 2,5 dl Hulala tejszín
Ugyanúgy készítjük, mint a vaníliás
krémet (a pudingporhoz keverjük a kakaóport is – úgy főzzük fel).
További hozzávalók:
- 20 db babapiskóta
- 2 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
A babapiskótát belemártjuk a vaníliás cukros tejbe. A piskótát
megkenjük a csokoládés krémmel. Majd a beáztatott babapiskótákat sorba rárakjuk
kicsit belenyomva, erre kerül a vaníliás krém, majd a piskóta másik fele.
Olvasztott csokoládéval bevonjuk.
!!! 4-5 óra hűtés után lesz az igazi, addigra érnek
össze az ízek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése