2013. szeptember 30., hétfő

16. Szilvás, habos piskóta

SZILVÁS, HABOS PISKÓTA



Hozzávalók a barna piskótához:

  • 1 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 dl tejföl
  • 7 evőkanál liszt, 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál kakaópor  

Hozzávalók a fehér piskótához:

  • 1 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 dl tejföl
  • 9 evőkanál liszt, 1 mokkáskanál szódabikarbóna

A tojást a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a szódabikarbónás lisztet (kakaós lisztet), és a tejfölt. Gáztepsiben sütjük, kb 20 percig 180°-on.

Hozzávalók a krémhez:

  • 3,5+3,5 dl szilvalé
  • 1,5+1,5 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 4+4 evőkanál fahéjas kristálycukor
  • 10+10 db apróra vágott szilva
  • 0,5 l Hulala tejszín felverve

Először, 3,5 dl szilvaléből, 1,5 csomag pudingporból és 4 evőkanál cukorból sűrű masszát főzünk, majd belekeverjük a 10 db apróra vágott szilvát. Még melegen a barna piskótára simítjuk. Felverjük a tejszínt és a felét a kihűlt szilvakrémre kenjük. Erre jön a fehér piskóta. Főzünk még egy adag szilvakrémet és azt a fehér piskótára kenjük, majd a maradék tejszínt is rátesszük a kihűlt krémre. Durvára vágott csokoládéval díszítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése