SZILVÁS, HABOS PISKÓTA
Hozzávalók
a barna piskótához:
- 1 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 2 dl tejföl
- 7 evőkanál liszt, 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál kakaópor
Hozzávalók
a fehér piskótához:
- 1 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 2 dl tejföl
- 9 evőkanál liszt, 1 mokkáskanál szódabikarbóna
A tojást a cukorral kikeverjük,
hozzáadjuk a szódabikarbónás lisztet (kakaós lisztet), és a tejfölt.
Gáztepsiben sütjük, kb 20 percig 180°-on.
Hozzávalók a krémhez:
- 3,5+3,5 dl szilvalé
- 1,5+1,5 csomag tejszín ízű pudingpor
- 4+4 evőkanál fahéjas kristálycukor
- 10+10 db apróra vágott szilva
- 0,5 l Hulala tejszín felverve
Először, 3,5 dl szilvaléből, 1,5
csomag pudingporból és 4 evőkanál cukorból sűrű masszát főzünk, majd
belekeverjük a 10 db apróra vágott szilvát. Még melegen a barna piskótára
simítjuk. Felverjük a tejszínt és a felét a kihűlt szilvakrémre kenjük. Erre
jön a fehér piskóta. Főzünk még egy adag szilvakrémet és azt a fehér piskótára
kenjük, majd a maradék tejszínt is rátesszük a kihűlt krémre. Durvára vágott
csokoládéval díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése