2013. szeptember 30., hétfő

23. Fordított hatlapos

FORDÍTOTT HATLAPOS



Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 12 dkg porcukor, csipet só
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • 3 dkg kakaópor
  • tejföl

Elmorzsoljuk a lisztet, zsírt, porcukrot, szódabikarbónát, hozzáadjuk a tojást, kakaóport és annyi tejfölt, amennyit felvesz (hogy könnyen nyújtható legyen). 6 cipót formázunk, kinyújtjuk és gáztepsi hátlapján sütjük meg.

Hozzávalók a krémhez:

  • 1 liter tej
  • 8 púpozott kanál liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor

A lisztet egy kevés tejjel kikeverjük. A többi tejet felforraljuk, majd bele a lisztes tejet és sűrű krémmé főzzük, kihűtjük. Közben a vajat, a porcukrot és vaníliás cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt sűrű masszát. Ezzel töltjük meg a lapokat. Tetejére olvasztott csokit teszünk.

!!! Nagyon finom! Nekem sokkal jobban ízlik, mint az „eredeti” hatlapos.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése