FORDÍTOTT HATLAPOS
Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 12 dkg porcukor, csipet só
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 tojás
- 3 dkg kakaópor
- tejföl
Elmorzsoljuk a lisztet, zsírt,
porcukrot, szódabikarbónát, hozzáadjuk a tojást, kakaóport és annyi tejfölt,
amennyit felvesz (hogy könnyen nyújtható legyen). 6 cipót formázunk, kinyújtjuk
és gáztepsi hátlapján sütjük meg.
Hozzávalók a krémhez:
- 1 liter tej
- 8 púpozott kanál liszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor
A lisztet egy kevés tejjel kikeverjük.
A többi tejet felforraljuk, majd bele a lisztes tejet és sűrű krémmé főzzük,
kihűtjük. Közben a vajat, a porcukrot és vaníliás cukrot habosra keverjük, majd
hozzáadjuk a kihűlt sűrű masszát. Ezzel töltjük meg a lapokat. Tetejére
olvasztott csokit teszünk.
!!! Nagyon finom! Nekem sokkal jobban ízlik, mint az „eredeti” hatlapos.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése