2013. szeptember 30., hétfő

11. Csokis-tejszínes

CSOKIS TEJSZÍNES



Hozzávalók a tésztához:

  • 7 db tojás
  • 14 dkg cukor
  • 14 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 16 dkg darált dió

Tojásfehérjéből és a cukor feléből kemény habot verünk. A tojások sárgáját a maradék cukorral és 3 evőkanál forró vízzel felverjük. A két tojáshabot összevegyítjük, s hozzákeverjük a kakaót, lisztet és diót. Gáz-tepsibe (30 x 40 cm) sütjük 160°-on, 20-25 percig (tűpróba). Ha kihűlt, megkenjük baracklekvárral (amit a nyáron főztünk be. J)
Hozzávalók a krémhez:

  • 0,5 l ’Hulala’ tejszín (Hulala: cukrozott, tökéletes állagú tejszín. Én nem szoktam édesíteni – de lehet porcukorral kicsit édesebbé varázsolni.) 
  • 2-3 evőkanál kakaópor

A tejszínt felverjük (én fixálót is szoktam belerakni). Elfelezzük, az egyik felébe belekeverjük a kakaót, s rákenjük a tésztára. Erre rá a fehér tejszínhabot. Ezután csokit vágunk a tetejére, aztán mehet a hűtőbe.

!!! Kakaópor helyett: 3 dl tejből csokis pudingot főzünk, ha kihűlt, a tejszínnel összekeverjük. (kakaóporral finomabb)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése