CSOKIS TEJSZÍNES
Hozzávalók a
tésztához:
- 7 db tojás
- 14 dkg cukor
- 14 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- 16 dkg darált dió
Tojásfehérjéből és a cukor feléből kemény habot verünk. A
tojások sárgáját a maradék cukorral és 3 evőkanál forró vízzel felverjük. A két
tojáshabot összevegyítjük, s hozzákeverjük a kakaót, lisztet és diót.
Gáz-tepsibe (30 x 40 cm)
sütjük 160°-on,
20-25 percig (tűpróba). Ha kihűlt, megkenjük baracklekvárral (amit a nyáron
főztünk be. J)
Hozzávalók a krémhez:
- 0,5 l ’Hulala’ tejszín (Hulala: cukrozott, tökéletes állagú tejszín. Én nem szoktam édesíteni – de lehet porcukorral kicsit édesebbé varázsolni.)
- 2-3 evőkanál kakaópor
A tejszínt felverjük (én fixálót is
szoktam belerakni). Elfelezzük, az egyik felébe belekeverjük a kakaót, s rákenjük a tésztára. Erre rá a fehér tejszínhabot.
Ezután csokit vágunk a tetejére, aztán mehet a hűtőbe.
!!! Kakaópor helyett: 3 dl tejből csokis pudingot főzünk, ha kihűlt, a tejszínnel összekeverjük. (kakaóporral finomabb)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése