2013. szeptember 30., hétfő

19. Kekszes-kókuszos

KEKSZES-KÓKUSZOS



Hozzávalók a fehérhez:

  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál liszt, 1 csomag zselatin (instant zselatin fix)
  • 20 dkg kókuszreszelék

A lisztet és a zselatint kevés tejjel csomómentesre keverjük. A többi tejet felforraljuk a cukorral, beletesszük a lisztes tejet, majd levesszük a tűzről. Hozzákeverjük a vaníliás cukrot és kókuszreszeléket. 2 őzgerincet folpack-kal kibélelünk (a folpack legyen nagyobb az őzgerincnél, mert majd rá kell hajtani), majd az alját és az oldalát kibéleljük a kókuszos masszával.
Hozzávalók a barnához:

  • 40 dkg keksz
  • 1,7 dl víz
  • 15 dkg porcukor, 3 evőkanál kakaópor
  • 20 dkg vaj, 
  • 1 evőkanál rum/rumaroma

A keksz felét apróra törjük, másik felét ledaráljuk. Egy edénybe tesszük a vizet, porcukrot, kakaót és vajat, és főzzük 5 percig. Hozzáadjuk a rumot és a kekszet is. Ezt a masszát a fehérre tesszük, majd a barnára a maradék kókuszos massza kerül. Ráhajtjuk a folpack-ot, megnyomkodjuk és kb. fél-1 órára a hűtőbe tesszük. Mikor már megdermedt, kiöntjük és szeleteljük!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése