KEKSZES-KÓKUSZOS
Hozzávalók
a fehérhez:
- 5 dl tej
- 5 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál liszt, 1 csomag zselatin (instant zselatin fix)
- 20 dkg kókuszreszelék
A lisztet és a zselatint
kevés tejjel csomómentesre keverjük. A többi tejet felforraljuk a cukorral,
beletesszük a lisztes tejet, majd levesszük a tűzről. Hozzákeverjük a vaníliás
cukrot és kókuszreszeléket. 2 őzgerincet folpack-kal kibélelünk (a folpack
legyen nagyobb az őzgerincnél, mert majd rá kell hajtani), majd az alját és az
oldalát kibéleljük a kókuszos masszával.
Hozzávalók a barnához:
- 40 dkg keksz
- 1,7 dl víz
- 15 dkg porcukor, 3 evőkanál kakaópor
- 20 dkg vaj,
- 1 evőkanál rum/rumaroma
A keksz felét apróra törjük,
másik felét ledaráljuk. Egy edénybe tesszük a vizet, porcukrot, kakaót és
vajat, és főzzük 5 percig. Hozzáadjuk a rumot és a kekszet is. Ezt a masszát a
fehérre tesszük, majd a barnára a maradék kókuszos massza kerül. Ráhajtjuk a
folpack-ot, megnyomkodjuk és kb. fél-1 órára a hűtőbe tesszük. Mikor már
megdermedt, kiöntjük és szeleteljük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése