2013. szeptember 30., hétfő

22. Pingvinek

PINGVINEK



Hozzávalók a „tésztához”:

  • 22 dkg vaj
  • 50 dkg darált keksz
  • 3 dkg kakaópor
  • 10 dkg porcukor
  • 10-15 dkg baracklekvár
  • 1 narancs reszelt héja

A hozzávalókat összegyúrjuk annyi lekvárral (ha szükséges vízzel), amennyit felvesz. Hengert formázunk belőle, és egyenlő darabokra vágjuk, majd az egyik végét kicsit elvékonyítjuk (ez lesz a feje) és a talpára állítjuk. Kis időre hűtőbe tesszük dermedni.
Hozzávalók a díszítéshez:

  • 20 dkg fehér csokoládé, 5 dkg vaj
  • 15 dkg étcsokoládé, 2-3 dkg vaj
  • Narancs és kék cukordrazsék

Gőz fölött felolvasszuk a csokoládékat. Először fehér csokiba mártjuk a „pingvineket”, s megvárjuk, míg megdermed. Majd a 2 oldalát étcsokoládéba mártva, kialakul a „pingvinbunda”. Mielőtt megdermed, ráragasztjuk a szemeit és a csőrét.


!!! Nagyon macerás, sok türelmet igényel! Nekem 22 db lett ebből az adagból. Jól néz ki, a gyerekek szeretik!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése