PINGVINEK
Hozzávalók a „tésztához”:
- 22 dkg vaj
- 50 dkg darált keksz
- 3 dkg kakaópor
- 10 dkg porcukor
- 10-15 dkg baracklekvár
- 1 narancs reszelt héja
A hozzávalókat összegyúrjuk annyi
lekvárral (ha szükséges vízzel), amennyit felvesz. Hengert formázunk belőle, és
egyenlő darabokra vágjuk, majd az egyik végét kicsit elvékonyítjuk (ez lesz a
feje) és a talpára állítjuk. Kis időre hűtőbe tesszük dermedni.
Hozzávalók a díszítéshez:
- 20 dkg fehér csokoládé, 5 dkg vaj
- 15 dkg étcsokoládé, 2-3 dkg vaj
- Narancs és kék cukordrazsék
Gőz fölött felolvasszuk a
csokoládékat. Először fehér csokiba mártjuk a „pingvineket”, s megvárjuk, míg
megdermed. Majd a 2 oldalát étcsokoládéba mártva, kialakul a „pingvinbunda”.
Mielőtt megdermed, ráragasztjuk a szemeit és a csőrét.
!!! Nagyon macerás, sok türelmet igényel! Nekem 22 db lett ebből
az adagból. Jól néz ki, a gyerekek szeretik!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése