2013. szeptember 30., hétfő

20. Tejfölös kekszes

TEJFÖLÖS, KEKSZES



Hozzávalók:

  • 0,5 kg háztartási keksz

Hozzávalók a fehér részhez:

  • 0,5 l tejföl
  • 5 evőkanál cukor

Hozzávalók a barna részhez:

  • 0,5 l tejföl
  • 7 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
0,5 l tejfölt összekeverjük az 5 evőkanál cukorral. A másik tejfölt a 7 evőkanál cukorral és a kakaóporral. Egy kisebb edény (22x22 cm) aljára egy sor kekszet teszünk és ráöntjük a fehér massza 2/3-át. Majd újabb sor keksz következik, erre a kakaós massza 2/3-a kerül. Ezután még egy sor keksz, majd a maradék masszák jönnek és villával „megcsíkozzuk”. Több órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és a keksz megpuhuljon.

Nagyon finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése