2013. szeptember 30., hétfő

18. Sárgabarackos golyó

SÁRGABARACKOS GOLYÓ



Hozzávalók:

  • 20 dkg aszalt sárgabarack, rum(aroma)
  • 20 dkg darált dió
  • 2 evőkanál porcukor
  • 20-30 dkg csokoládé
  • 4 dkg vaj
  • baracklekvár

A sárgabarackot áztassuk a rumba, miután megpuhult daráljuk pépesre. Keverjük össze a darált diót, porcukrot, barackpépet. Adjunk hozzá annyi lekvárt, hogy könnyen formázható masszát kapjunk. Kis golyókat formázzunk, majd rakjuk hűtőbe kb. fél órára, hogy megdermedjen.

Gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét, keverjük hozzá a vajat. Ebbe forgassuk bele a golyókat. Díszíthetjük mandulaszelettel, színes cukordrazséval, diódarabokkal. Hűtőbe tároljuk.

!!! Ha a még „csupasz” golyókba egy fogpiszkálót szúrunk, könnyebben be tudjuk vonni a csokoládéval.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése