SÁRGABARACKOS GOLYÓ
Hozzávalók:
- 20 dkg aszalt sárgabarack, rum(aroma)
- 20 dkg darált dió
- 2 evőkanál porcukor
- 20-30 dkg csokoládé
- 4 dkg vaj
- baracklekvár
A sárgabarackot áztassuk a rumba,
miután megpuhult daráljuk pépesre. Keverjük össze a darált diót, porcukrot,
barackpépet. Adjunk hozzá annyi lekvárt, hogy könnyen formázható masszát
kapjunk. Kis golyókat formázzunk, majd rakjuk hűtőbe kb. fél órára, hogy
megdermedjen.
Gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét, keverjük hozzá a
vajat. Ebbe forgassuk bele a golyókat. Díszíthetjük mandulaszelettel, színes
cukordrazséval, diódarabokkal. Hűtőbe tároljuk.
!!! Ha a még „csupasz” golyókba egy fogpiszkálót szúrunk, könnyebben be tudjuk
vonni a csokoládéval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése