2013. szeptember 30., hétfő

17. Gesztenyés tekercs

GESZTENYÉS TEKERCS (sütés nélküli)



Hozzávalók a tésztához:

  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 18 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál kókuszreszelék, rumaroma (esetleg rum)
  • 2 kávéskanál kakaópor

A hozzávalókat összedolgozzuk, majd félretesszük, amíg a krémet elkészítjük.

Hozzávalók a krémhez:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál kókuszreszelék, rum(aroma)

A vajat a porcukor habosra keverjük, hozzáadjuk a gesztenyemasszát, kókuszreszeléket. Ízesítjük a rummal.

A tésztát elfelezzük. Egy konyharuhát benedvesítünk, és arra simítjuk a tésztát, kb. 15x20 cm-es darabra. A krém felét rákenjük, és a konyharuha segítségével felgöngyöljük. Ugyanígy elkészítjük a másik tekercset is. A tetejére olvasztott csokoládét teszünk. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük.

!!! Dupla adagból szoktam elkészíteni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése