GESZTENYÉS TEKERCS (sütés nélküli)
Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 18 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 evőkanál kókuszreszelék, rumaroma (esetleg rum)
- 2 kávéskanál kakaópor
A hozzávalókat összedolgozzuk, majd
félretesszük, amíg a krémet elkészítjük.
Hozzávalók a krémhez:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 12 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 kávéskanál kókuszreszelék, rum(aroma)
A vajat a porcukor habosra
keverjük, hozzáadjuk a gesztenyemasszát, kókuszreszeléket. Ízesítjük a rummal.
A tésztát elfelezzük. Egy konyharuhát benedvesítünk, és arra
simítjuk a tésztát, kb. 15x20 cm-es darabra. A krém felét rákenjük, és a
konyharuha segítségével felgöngyöljük. Ugyanígy elkészítjük a másik tekercset is.
A tetejére olvasztott csokoládét teszünk. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
!!! Dupla adagból szoktam elkészíteni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése