2013. szeptember 30., hétfő

15. Vaníliás, mogyorós kocka

VANÍLIÁS, MOGYORÓS KOCKA



Hozzávalók a tésztához:

  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1,25 dl langyos víz
  • 1,25 dl étolaj
  • 20 dkg liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, 
  • 2 evőkanál kakaópor

A tojások fehérjét habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd a kakaóporos, szódabikarbónás lisztet és a legvégén a tojások felvert habját. Gáztepsiben (30x40 cm) sütjük kb. 20 percig.
Hozzávalók a fehér krémhez:

  • 1 tojás
  • 7 dl tej
  • 18 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor
  • 9 evőkanál liszt
  • 20 dkg vaj

Az 1 egész tojást, a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot csomómentesre keverjük egy kevés tejjel. A többi tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztes, cukros, tojásos masszát és sűrűre főzzük, kihűtjük. Ha kihűlt, összekeverjük a vajjal. Ezt a krémet kenjük a tésztára.
Hozzávalók a barna „krémhez”:

  • 0,5 l Hulala tejszín, 1 csomag habfixáló, 2 evőkanál nutella

Kemény habbá verjük a tejszínt, majd hozzáadjuk a nutellát. Ezt kenjük a fehér krémre. A tetejére csoki darát szórunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése