VANÍLIÁS, MOGYORÓS KOCKA
Hozzávalók a tésztához:
- 6 tojás
- 20 dkg cukor
- 1,25 dl langyos víz
- 1,25 dl étolaj
- 20 dkg liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna,
- 2 evőkanál kakaópor
A tojások fehérjét habbá verjük. A sárgáját a cukorral
habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd a
kakaóporos, szódabikarbónás lisztet és a legvégén a tojások felvert habját.
Gáztepsiben (30x40 cm) sütjük kb. 20 percig.
Hozzávalók a fehér krémhez:
- 1 tojás
- 7 dl tej
- 18 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor
- 9 evőkanál liszt
- 20 dkg vaj
Az 1 egész tojást, a lisztet,
cukrot, vaníliás cukrot csomómentesre keverjük egy kevés tejjel. A többi tejet
felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztes, cukros, tojásos masszát és sűrűre
főzzük, kihűtjük. Ha kihűlt, összekeverjük a vajjal. Ezt a krémet kenjük a
tésztára.
Hozzávalók a barna „krémhez”:
- 0,5 l Hulala tejszín, 1 csomag habfixáló, 2 evőkanál nutella
Kemény habbá verjük a tejszínt, majd hozzáadjuk a nutellát.
Ezt kenjük a fehér krémre. A tetejére csoki darát szórunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése