PUNCSOS KOCKA
Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 1,5 dl tej
A sütőport a liszthez keverjük,
majd belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a porcukrot, a tojások sárgáját és a
tejet, majd nyújtható tésztává gyúrjuk. 3 részre osztjuk, s kb. 25x35 cm-es
tepsi nagyságúra nyújtjuk és a tepsi hátán sütjük.
Hozzávalók a krémhez:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 3 dl tej
- 3 evőkanál baracklekvár
- 3 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál rum (rumaroma)
Az egyik lapot összemorzsoljuk és
leforrázzuk a tejjel. Miután kihűlt egy kicsit, hozzáadjuk a lekvárt, kakaóport
és a rumot. Amíg ez teljesen kihűl, addig a vajat a porcukorral habosra keverjük,
majd a kihűlt masszával összekeverjük. Ezt töltjük 2 tésztalap közé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése