2013. szeptember 30., hétfő

12. Indiáner

INDIÁNER




Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 14 dkg rétesliszt
  • 0,5 dl víz
  • 0,5 l Hulala (cukrozott) tejszín
  • 15 dkg csokoládé

A tojások fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A sárgáját a cukor másik felével, fél dl vízzel és 2 kanál liszttel kikeverjük. A fehérjébe apránként belekeverjük a sárgáját és a maradék lisztet. Kikenünk egy tepsit. Kis „bucikat” adagolunk bele (1 evőkanálnyi), és a kanállal kicsit lelapítjuk. Pár percig kell csak sütni. Kihűtjük, közben felverjük a tejszínhabot. Kb. 1 cm vastagon rákenjük a korongokra, majd rá még egy korong. Olvasztott csokit kenünk a tetejére.

!!! Kicsit hosszadalmas az elkészítése, de megéri… 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése